Nordic Sun Off-grid -voimalat

Nordic Sun Off-grid -voimalalla saat virtaa luonnon keskelle, mahdollistaen mukavuudet vaikka kesämökillesi. Olitpa sitten ympärivuotinen mökkeilijä tai nautit vain kesäpäivistä, voit valita Off-grid-voimalan juuri omaan käyttöösi sopivaksi.

Järjestelmä varmistaa, että laitteet kuten kahvinkeitin, mikroaaltouuni ja jääkaappi toimivat moitteetta myös keskellä luontoa, vaikka mökkiä ei olisi kytketty valtakunnalliseen sähköverkkoon.

Voimalat: Nordic Sun 800 | Nordic Sun 1600 | Nordic Sun 2400
Muut tuotteet: AGM-akutAggregaatti

Älykkäät ja luotettavat Off-grid-voimalat

Nordic Sun Off-grid -voimalan sydämenä sykkii Victron Energyn EasySolar, joka sisältää laadukkaan siniaaltoinvertterin sekä tehokkaan laturin ja MPPT-säätimen samoissa kuorissa. Tämä varmistaa, että voit käyttää sähkölaitteitasi kuin kotona. Off-grid-voimalassa käytetään laadukkaita Canadian Solar -paneeleita, jotka huolehtivat valtaosasta sähköntuotantoa.

Helppo käyttää ja asentaa

Unohda sähkölaitteiden käytön rajoitukset Off-grid-voimalan avulla: voit luottavaisin mielin käyttää jääkaappia tai mikroaaltouunia. Helpon esiasennuksen ansiosta kokoonpano on yksinkertaista: yhdistät vain paneelit ja akut ja olet valmis nauttimaan mökkeilystä täysin rinnoin.

NORDIC SUN OFF-GRID -VOIMALAT

Nordic Sun 800 Off-grid -voimala

Nordic Sun 800 Off-grid -voimala sisältää kaksi akkua, kaksi aurinkopaneelia, paneelien kiinnitysjärjestelmän sekä muita asennustarvikkeita. Aurinkopaneelien nimellisteho, joka kertoo kuinka paljon aurinkoenergiaa paneelit voivat muuntaa sähköksi, on yhteensä 820 W. Akkupaketin nimelliskapasiteetti on 240 Ah (24V). Voimala sisältää Victron EasySolar 24/1600/70 invertterin/latauslaitteen/MPPT-säätimen, jonka jatkuva lähtöteho on 1600 VA (1300 W). Voimalaa voi valvoa bluetooth-yhteydellä VictronConnect-sovelluksesta.

Jos haluat käyttää suurempia sähkölaitteita, kuten pesukonetta, kannattaa järjestelmään kytkeä aggregaatti. Vaikka voimalat tuottavat 230V vaihtovirtaa, voit vähentää invertterin kuormitusta kytkemällä valaistuksen tai jääkaapin suoraan 12V.

Hinta: 4290€

Nordic Sun 1600 Off-grid -voimala

Nordic Sun 1600 Off-grid -voimala sisältää neljä akkua ja neljä aurinkopaneelia, paneelien kiinnitysjärjestelmän sekä muita asennustarvikkeita. Aurinkopaneelien nimellisteho, joka kertoo kuinka paljon aurinkoenergiaa paneelit voivat muuntaa sähköksi, on yhteensä 1640 W. Akkupaketin nimelliskapasiteetti on 480 Ah (24V). Voimalan jatkuva lähtöteho on 1600 VA (1300 W). Jos haluat käyttää suurempia sähkölaitteita, kuten pesukonetta, kannattaa järjestelmään kytkeä aggregaatti.

Voit seurata järjestelmän suorituskykyä reaaliaikaisesti myös etänä Victron Energyn VRM -portaalin kautta. Etävalvonnan mahdollistama 4G-yhteys on veloituksetta voimassa 5 vuotta rekisteröimisestä, jonka jälkeen voit vaihtaa SIM-kortin. Järjestelmään on liitetty kotimainen RuuviTag-anturi, joka kertoo mökkisi lämpötilan sekä ilmankosteuden.

Hinta: 6650€

.

Nordic Sun 2400 Off-grid -voimala

Nordic Sun 2400 Off-grid -voimala sisältää neljä akkua ja kuusi aurinkopaneelia, paneelien kiinnitysjärjestelmän sekä muita asennustarvikkeita. Aurinkopaneelien nimellisteho on 2460 W. Voimala sisältää EasySolar-II 48/3000/35-32 MPPT 250/70 GX invertterin/ latauslaitteen/MPPT-säätimen, jonka jatkuva lähtöteho on 3000 VA (2400 W). Laite pitää sisällään myös monipuolisen GX-näytön, jonka avulla näet oleelliset tiedot laitteen toiminnasta yhdellä silmäyksellä.

Voimalapaketti sisältää RuuviTag-anturin ja lisäksi Victronin ohjelmointiyksikön MK3 USB, jonka avulla voit konfiguroida ja hallita voimalaasi tietokoneeltasi. Vaikka voimalassa riittääkin tehoa, niin kytkemällä järjestelmään automaattisesti käynnistyvän aggregaatin varmistat, että akuissa riittää kapasiteettia myös sadepäivinä.

Hinta: 7250€

Mihin voimalan kapasiteetti riittää?

Voimalapakettia valitessa kannattaa miettiä, kuinka monta päivää akuston pitää toimia ilman latausta. Vaikka AGM-akut kestävät hyvin syväpurkausta, vaikuttavat toistuvat syväpurkaukset akuston elinikään. Kapasiteetti on hyvä mitoittaa niin, että normaalissa käytössä akkuja ei pureta aina kokonaan.

Jos liität järjestelmään aggregaatin, toistuvia akkujen syväpurkauksia ei tarvitse murehtia. Invertteri sisältää integroidun releen, jolla voidaan ohjata aggregaatti käynnistymään automaattisesti, kun sähkönkulutus ylittää asetetun raja-arvon tai akuston varaustaso laskee liian alas.

AGM-akkujen kapasiteetti ilmoitetaan ampeeritunteina ja kilowattitunneiksi tämä saadaan kertomalla ampeeritunnit akuston jännitteellä.

Nordic Sun 800 Off-grid -voimalan kapasiteetti on 24V x 240Ah=5 760Wh = 5,76 kWh

Nordic Sun 1600 Off-grid -voimalan kapasiteetti on 24V x 480Ah=11 520Wh = 11,52 kWh

Nordic Sun 2400 Off-grid -voimalan kapasiteetti on 48V x 240Ah=11 520Wh = 11,52 kWh

Mihin voimalan teho riittää?

Invertterin tuottama maksimiteho pitää ottaa myös huomioon voimalan hankinnassa. Lisäämällä järjestelmään automaattisesti käynnistyvän aggregaatin huippukulutuksen aikana, sähkönsyöttöön voidaan käyttää sekä akkuja että aggregaattia. Silloin aggregaattia ei myöskään tarvitse mitoittaa maksimikuorman mukaan, vaan voidaan käyttää pienempää aggregaattia.

Kun aggregaattia käytetään vain tarvittaessa takaamaan katkeamaton sähkönsaanti lataamalla akkuja tarvittaessa ja tuottamaan lisää tehoa huippukuorman aikaan, aggregaattia ei tarvitse käyttää myöskään huonolla hyötysuhteella pienen kulutuksen aikaan ja huoltovälit ovat pidempiä aggregaatille. Näin sinun ei myöskään tarvitse kuunnella luonnon rauhassa jatkuvasti aggregaatin melua.

Nordic Sun 800 Off-grid -voimalan jatkuva lähtoteho on 1300 W

Nordic Sun 1600 Off-grid -voimalan jatkuva lähtoteho on 1300 W

Nordic Sun 2400 Off-grid -voimalan jatkuva lähtoteho on 2400 W

Katso esimerkeistä paljonko kodinkoneet kuluttavat sähköä, tai mikä niiden huipputehonkulutus on

Esimerkkejä paljonko kodinkoneet kuluttavat sähköä

 • Jääkaappi 0,4-0,8 kWh/päivä
 • Pieni pakastin 0,5-1,0 kWh/päivä
 • Sähköliesi 0,4-1 kWh/päivä
 • Mikroaaltouuni 0,2 kWh/päivä
 • LCD-televisio 0,1-0,2 kWh/tunti
 • Pölynimuri 1,0 kWh/tunti
 • 5 kpl lamppuja (18W) 0,1 kWh/tunti
 • Astianpesukone 1,0-1,5 kWh/kerta
 • Pyykinpesukone 0,5-1,5 kWh/kerta

Esimerkkejä paljonko kodinkoneiden huipputehonkulutus on

 • Jääkaappi 100-800 W
 • Pieni pakastin 100-800 W
 • Induktiotaso yksi levy 1500-4000 W
 • Mikroaaltouuni 600-1000 W
 • Pölynimuri 500-1000 W
 • Astianpesukone 1200-1800 W
 • Pyykinpesukone 1000-2000 W
 • Hiustenkuivaaja 1400-2200 W

Laitteisto

Huoltovapaat AGM-akut

Voimalat sisältävät täysin suljettuja ja huoltovapaita Victron Energyn AGM-akkuja. Akuilla on pieni itsepurkaus ja ne ovat rakenteensa ansiosta turvallisia. AGM-teknologiaa käyttävät lyijyakut soveltuvatkin hyvin käytettäväksi Off-grid -voimalassa.

Voit seurata järjestelmän suorituskykyä reaaliaikaisesti. Tiedät aina tarkan sähkönkulutuksesi sekä jäljellä olevan kapasiteetin sekä voit konfiguroida esimerkiksi hälytyksiä. Järjestelmä takaa huolettoman ja tehokkaan käytön.

Aggregaatilla turvaat sähkönsaannin myös sadepäivinä

Tarvittaessa voit liittää lisävarusteena Off-grid-voimalaan aggregaatin, joka käynnistyy automaattisesti, kun sähkönkulutus ylittää asetetun raja-arvon tai akuston varaustaso laskee liian alas.

EasySolar-invertterikokonaisuus pystyy hyödyntämään aggregaatin tehon virransyöttöön huippukulutuksen aikana akuilta tulevan tehon lisäksi. Tämä turvaa, että sähköä riittää myös huippukulutuksen aikaan ja akkusi ovat aina käytettävissä myös talvella.

Helpot kytkennät

Victron EasySolar 24/1600/70 kaikki kytkennät ovat helposti saatavilla. Laite sisältää liittimet aurinkopaneeleille, akuille ja kolme AC-ulostuloa mökin sähköistykseen. Neljäs AC-ulostulo on käytössä, jos invertteriin on kytketty aggregaatti.

Tuotetiedostot