Nestekaasu

Nestekaasu on ihanteellinen energianlähde, joka sopii niin tilojen lämmitykseen kuin ruoan viilentämiseen ja valmistukseen kohteissa, joihin sähköverkko ei ylety. Nestekaasu palaa puhtaasti, ja palamistuotteina syntyy vain hiilidioksidia ja vesihöyryä, joten se ei nokea tai tuota mitään vaarallisia päästöjä. Tästä johtuen sitä pystyy käyttämään myös sisätiloissa. Nestekaasu on väritöntä ja myrkytöntä, mutta erittäin helposti syttyvää. Tästä syystä myynnissä oleva kaasu on voimakkaasti hajustettua, jotta mahdollisen vuodon huomaa nopeasti.

Nestekaasu myydään painepulloissa, jotka ovat terästä tai komposiittia, joten niiden liikuttelu on helppoa kauempanakin sijaitsevaan kohteeseen.

Nestekaasujääkaappi

Mökkiolosuhteissa ruoan viileänä pitäminen ja viilentäminen aiheuttaa monesti haasteita, ja tähän helppo ratkaisu on nestekaasujääkaappi. Joistakin ajatus palavalla kaasulla jäähdyttämisestä voi kuulostaa oudolta, mutta nestekaasu on yksi parhaista ratkaisuista mökkijääkaapin energianlähteeksi. Yksinkertaisuudessaan jäähdytys toimii siten, että kaasuliekki höyrystää jääkaapin kylmäainetta keitinyksikössä, josta kylmäaine ohjataan lauhduttimeen. Siellä kylmäaine luovuttaa lämpöä ympäröivään ilmaan ja nesteytyy. Tästä kylmäaine kulkee höyrystimeen, jossa se höyrystyy ja samalla sitoo lämpöä kaapin sisätilasta. Kaikki tämä tapahtuu äänettömästi, joten nestekaasujääkaapit ovat huomattavasti miellyttävämpiä käyttöääniltään kuin sähköjääkaapit.

Nykyaikaisissa nestekaasujääkaapeissa on aina liekinvarmistimet, jotka katkaisevat kaasun mikäli liekki sammuu. Näin voidaan olla turvallisin mielin eikä kaasuvuotoja tarvitse pelätä.

Nestekaasuliesi

Nestekaasuliesi toimii suoraviivaisemmin hyödyntäen nestekaasun energian suoraan lämmöksi, jolla ruokaa valmistetaan. Nestekaasuliesiä on sekä pelkkiä liesimalleja että liesi+uuni-yhdistelmiä. Nestekaasuliesi sopii loistavasti mökkiolosuhteisiin, mutta yhä useampi valitsee sen myös kotiinsa. Nestekaasulla ruoan valmistus on nopeampaa ja lämpötilaa on helpompi säätää verrattuna sähkölieteen.

Myös nestekaasuliesissä on liekinvarmistimet, joten kaasuntulo katkeaa samantien, jos liekki pääsee sammumaan.

Me Teho-Posakolla luotamme Sunwindin laadukkaisiin nestekaasulaitteisiin. Ne ovat turvallisia ja varmatoimisia, ja niiden hintalaatusuhde on kohdallaan. Kauttamme saat kaikki Sunwindin laitteet, ja opastamme niiden käyttöönotossa ja asennuksessa. Ota yhteyttä ja kerro, millainen tarpeesi on, niin mietitään sinulle paras ratkaisu! Myymälässämme on myös osa tuotteista näytillä, tervetuloa tutustumaan!