Poistoilmalämpöpumpulla hyödynnät talon poistoilmankin lämpöenergian

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiansa talosta poistettavasta ilmasta, ja siirtää lämmön tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Poistoilmalämpöpumppu huolehtii talon ilmanvaihdosta lämmityksen lisäksi, eli sen rinnalla ei tarvita ilmanvaihtokonetta. Järjestelmä vaatii tarpeeksi tehokkaan ilmanvaihdon pystyäkseen antamaan tarpeeksi lämpötehoa, joten se pitää sisäilman samalla mukavan raikkaana.

Sopii parhaiten matalaenergia- ja passiivitalo -uudiskohteisiin

Poistoilmalämpöpumppu ei ole hyvä vaihtoehto korvaamaan vaikkapa oljylämmitystä vanhaan taloon. Se kannattaa asentaa uudiskohteeseen, jonka sisätilavuus on suuri suhteessa lämmitystehon tarpeeseen. Myöskään kovin suuriin rakennuksiin se ei toimi, parhaimmillaan poistoilmalämpöpumppu on pienemmissä kohteissa.

Poistoilmalämpöpumppu sopii myös ainoaksi lämmönlähteeksi, koska siinä on sähkövastukset, jotka käynnistyvät jos pumpun teho ei riitä. Puulämmitys toimii loistavasti järjestelmän rinnalla kovilla pakkasilla, ja vähentää sähkönkulutusta huomattavasti.

Poistoilmalämpöpumpulla voidaan saavuttaa noin 40 prosentin säästö ostoenergiassa verrattuna suoraan sähkölämmitykseen, joten sitä kannattaa harkita, jos olet rakentamassa sähköllä lämmitettävää uudiskohdetta.

Me Teho-Posakolla huollamme poistoilmalämpöpumput merkistä riippumatta. Ota yhteyttä ja kysy lisää huollosta!