Maalämpöpumpulla ympäristöystävällistä lämmitystä

Maalämpöpumppu ottaa lämpöenergian maasta tai jopa vesistöstä, ja tämä takaa tasaisen lämmönlähteen ympäri vuoden – jopa kovimmilla paukkupakkasilla. Maalämpö on hyötysuhteeltaan paras lämmitysmuoto, joten se on erittäin ympäristöystävällinenkin.

Maalämpöpumpun kustannukset

Kertahankintana maalämpöjärjestelmän hankkiminen voi vähän hirvittää, puhutaanhan silloin noin 15 000-20 000 eurosta. Maalämpöpumppu on kuitenkin paras tae edullisiin lämmityskuluihin sähkön ja öljyn hinnan heitellessä markkinoilla. Maaperässä riittää lämpöä, menivät markkinat mihin suuntaan tahansa. Sähkönkulutus määlämpöpumpulla on erittäin pieni, joten itse pumpun käyttämän sähkön kustannuksista ei tällöin tarvitse huolehtia.

Maalämpöpumpun asennus ja toimintaperiaate

Monet uudiskohteet valitsevat maalämmön, mutta myös yhä useampi saneerauskohde siirtyy esimerkiksi öljylämmityksen jälkeen maalämpöön. Maalämpöpumppu tarvitsee vesikiertoisen lämmönjaon, joten se sopii erinomaisesti öljylämmityksen korvaajaksi.

Maalämpö on monelle hieman mystinen lämmitysmuoto vielä, vaikka sen toimintaperiaate on loppupeleissä hyvin yksinkertainen. Maapallo kerää valtavasti Auringon energiaa, joka pitää maaperän lämpimänä, vaikka pinta onkin talvella roudassa. Maalämmön keruupiiri, joka on yksinkertaisesti nesteellä täytetty putki, upotetaan kallioon, maaperään tai vesistön pohjaan niin syvälle, että se pystyy keräämään siellä olevaa lämpöenergiaa. Keruupiiri johtaa lämmön nesteestä maalämpöpumppuun, joka puolestaan siirtää energian lämmönjaossa kiertävään veteen.

Maalämpöä harkittaessa kannattaa ottaa selvää, mistä lämpö on tontillasi paras ottaa. Poratako energiakaivo kallioon tai upottaako keruupiiri vaikkapa järveen. Pohjavesialueet aiheuttavat myös omat rajoitteensa. Kokeneet urakoitsijat ovat apuna myös tässä vaiheessa, ja meidän kauttamme saatkin maalämpöjärjestelmän avaimet käteen –ratkaisuna Kuopiossa ja lähialueilla.

Edustamme Alpha-Innotecin maalämpöpumppuja, jotka ovat taattua saksalaista laatua.
Ota yhteyttä, jos maalämpö kiinnostaa! Autamme mielellämme valitsemaan kodillesi parhaan maalämpöpumpun!

Esko Airaksinen
Puh. (017) 369 68010500 674 264
esko.airaksinen@tehoposako.fi

Lisätietoa maalämmöstä

Kuinka maalämpö toimii
Maalämpö vanhaan taloon