Ilma-vesilämpöpumpulla säästöä lämmityskuluihin

Katso video Mitsubishi Electricin -ilmavesilämpöpumppujen toiminnasta hyödyistä ja mukavuudesta:

Ilma-vesilämpöpumppu on lämpöpumpuista kenties tuntemattomin, mutta aivan suotta. Se on monesti vaihtoehto maalämmölle, ja valitaan jos maalämmön keruupiiriä ei pystytä pihaan asentamaan. Ilma-vesilämpöpumppujen hyötykerroin alkaa jo lähentelemään maalämmön hyötykerrointa, ja sen asennuskustannukset ovat huomattavasti pienemmät, joten lähitulevaisuudessa se voi hyvinkin ohittaa maalämmön suosiossa.

Ilma-vesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle tai korvaajaksi

Ilma-vesilämpöpumppu kerää lämpöenergiaa ilmasta, ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Se onkin loistava valinta, kun halutaan edullisempaa lämmitystä esimerkiksi vanhan oljylämmityksen tilalle. Jos talossasi siis on vesikiertoinen patteri- tai lattialämmitys, ja öljylasku hirvittää, on hyvä aika miettiä ilma-vesilämpöpumpun hankkimista. Kertakustannus pyörii noin 10 000 euron molemmin puolin, ja hankinta rupeaa maksamaan itseään samantien takaisin.

Ilma-vesilämpöpumpulla myös käyttövesi lämpimäksi

Kuten äsken mainittiin, ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee lämmönluovuttamiseen vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän. Sillä pystyy myös lämmittämään talon käyttöveden, ja laadukkaimmat ilma-vesilämpöpumput pystyvät lämmittämään veden jopa +60 celsiusasteen tasolle.

Ilma-vesilämpöpumpun mitoitus

Laitteen mitoitus on ensiarvoisen tärkeää ilma-vesilämpöpumppua valittaessa. Jos kohteeseen valitaan liian pieni lämpöpumppu, sen teho ei riitä lämmitykseen, vaan rinnalla joudutaan käyttämään enemmän öljyä, sähköä tai muuta lämmitystapaa, ja säästöt jäävät näin ollen paljon pienemmiksi. Lämpöpumppuja hankkiessa kannattaakin luottaa ammattilaiseen, joka osaa valita kohteeseen tarpeeksi tehokkaan ja luotettavan laitteen.

Teho-Posako asentaa, myy ja huoltaa markkinajohtaja Mitsubishin luotettavat Electric Ecodan ilma-vesilämpöpumput, joihin voit tutustua tästä esitteestä!

Soita ja kysy lisää, teemme mielellämme tarjouksen juuri sinulle sopivasta järjestelmästä!

Esko Airaksinen
Puh. (017) 369 6801, 0500 674 264
esko.airaksinen@tehoposako.fi