Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä auringon säteilyenergiasta, joten se on täysin uusiutuva ja saastuttamaton energiamuoto. Aurinkosähköjärjestelmiä on sekä verkkoon liitettäviä että akustoa lataavia. Mikäli aurinkosähköjärjestelmää hyödyntävä kohde on yleisen sähköverkon alueella, liitetään se verkkoon, muualla hyödynnetään akustoa lataavia järjestelmiä.

Aurinkopaneelien toiminta

Aurinkosähköjärjestelmän ytimessä on aurinkopaneeli, joka muuntaa auringon säteilyn sähköksi. Yhdessä aurinkopaneelissa on useita aurinkokennoja, joiden yleisin valmistusmateriaali on pii. Pii on maankuoremme toiseksi yleisin alkuaine, joten senkään saatavuudesta ei ole pulaa. Kun auringosta saapuva fotoni osuu aurinkokennoon, se muuttuu suoraan sähköksi. Aurinkopaneelien hinta tullut mukavasti alaspäin vuosien saatossa, ja nykyään suomalainenkin aurinkopaneeli on hinnaltaan kilpailukykyinen muualta maailmasta tulevien paneelien kanssa.

Akustoon lataava aurinkosähköjärjestelmä

Kohteissa, joissa ei ole yleistä sähköverkkoa, hyödynnetään akustoon lataavaa aurinkosähköjärjestelmää. Tämmöisiä ovat useat kesämökit, veneet, asuntoautot ja muut vastaavat kohteet. Tällöin auringon säteilyenergiaa kerätään päivän aikana akkuihin, joista pystytään hyödyntämään virtaa illan ja yön aikana. Näin pystytään sähköistämään esimerkiksi kesämökki kaukaisessa saaressa.

Yleiseen sähköverkkoon liitettävä aurinkosähköjärjestelmä

Yleisen sähköverkon alueella sijaitseva kohde liitetään suoraan sähköverkkoon. Tällöin kohteessa hyödynnetään ensin aurinkosähköjärjestelmän tuottamaa sähköä, ja jos sähköntarve on suurempi, otetaan loput yleisestä sähköverkosta. Näin pystytään pienentämään sähkölaskua huomattavasti etenkin kevään, kesän ja syksyn aikana. Jos käy niin, että oma sähköntarpeesi on pienempi kuin mitä järjestelmä tuottaa, sähköyhtiösi on velvoitettu ostamaan ylijäämäsähkön omaan verkkoonsa. Näin ollen voit jopa saada suoraan rahaa takaisin järjestelmäsi ansiosta!

Aurinkosähköjärjestelmä Avaimet käteen –periaatteella

Me Teho-Posakolla haluamme toteuttaa asiakkaidemme toiveet siten, että asiakkaan tarvitsee huolehtia mahdollisimman vähän mistään. Mitoitamme kohteeseen sopivimman järjestelmän, autamme sähköyhtiön kanssa tehtävissä sopimuksissa sekä asennamme kaiken viimeisen päälle.

Tällä hetkellä tarjoamme yhteistyössä Kuopion Energian kanssa 12 aurinkopaneelin järjestelmää, jolla pinta-ala on 20m2.

Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmän hinta asennettuna on vain 6690€, josta 1850€ on kotitalousvähennyskelpoista.

Scanoffice Premium -aurinkosähköjärjestelmä:
• Hanwha Q Cells -aurinkopaneelit (Saksa)
• Fronius-invertteri (Itävalta)
• Kotimaiset asennustarvikkeet!

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva aurinkoenergian hyödyntämistapa!

Esko Airaksinen
Puh. (017) 369 6801, 0500 674 264
esko.airaksinen@tehoposako.fi