Aurinkosähkö on pitkään mielletty vapaa-ajan asuntojen energianlähteeksi, mutta nykyaikaisilla aurinkopaneeleilla ja aurinkosähköjärjestelmillä pystytään keräämään energiaa jo kodinkin tarpeisiin. Ainoaksi lämmönlähteeksi se ei ympärivuotisessa asumisessa ainakaan vielä toimi, mutta sen avulla pystyy säästämään sähkölaskussaan suuria summia.

Kotiin asennettuna aurinkosähköjärjestelmää pystyy hyödyntämään esimerkiksi käyttöveden lämmittämiseen tai koko talon energiantarpeen kattamiseen ainakin osittain. Sähköverkkoon liitettynä järjestelmä hyödyntää ensin auringosta saatavan energian, ja jos se ei kata kokonaistarvetta, ottaa loput sähköverkosta. Jos taas käy niin, että järjestelmä tuottaa sähköä enemmän kuin itse tarvitset, sähköyhtiösi ostaa ylimenevän sähkön sinulta. Kevään-syksyn aikana aurinkoisina päivinä sähköntuotanto voi helposti ylittää oman tarpeesi, mutta etenkin talvella pitää varautua siihen, että kulutussähkö tulee yhtiöltä.

Aurinkosähkö on ympäristöystävällinen investointi ja tekee kodistasi entistä omavaraisemman.

Aurinkosähkö mökin ja muiden vapaa-ajankohteiden tarpeisiin

Jos mökkisi sijaitsee sähköverkon ulottumattomissa, on aurinkosähkö paras ratkaisu sen sähköntarpeen kattamiseen. Tällaisissa kohteissa aurinkosähköjärjestelmä kerää paneelien tuottaman sähkön akkuihin, joista sitä pystytään käyttämään myös yötä myöten. Myös mökkiolosuhteiden sähköntarpeen kartoittaminen on tärkeää, jotta kohteeseen saadaan sopivan kokoinen järjestelmä. Toiset käyttävät sähköä vain valaistukseen, osalla on jääkaappi, ja jotkut haluavat nauttia myös mökillä televisiosta ja käyttää tietokonetta.

Aurinkosähkö sopii myös liikkuviin kohteisiin, kuten veneisiin ja matkailuautoihin ja –vaunuihin. Tällöin järjestelmän suuruus on yleensä pienempi, mutta sillä pystytään säästämään kulkuvälineen omaa akkua.

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistä ja ota yhteyttä, jos yhtään tuntuu että sinäkin voisit auringon energiasta hyötyä!