Aurinkosähkö

Aurinko mahdollistaa elämän maapallolla, ja ihminen on onneksi oppinut valjastamaan sen energian myös sähköksi. Aurinkosähkö on alku- ja huoltokustannuksia lukuunottamatta ilmaista energiaa, ja sinulle voidaan jopa maksaa, mikäli et kaikkea aurinkosähköjärjestelmäsi tuottamaa sähköä tarvitse itse.

Aurinkosähkö kuuluu luonnollisesti uusiutuviin energioihin, koska sitä saadaan kärjistetysti sanottuna niin pitkään, kuin aurinko loistaa taivaallamme. Yksi harhaluuloista Suomessa on, ettei aurinkoenergian käyttö olisi näillä leveysasteilla järkevää, koska olemme niin pohjoisessa. Aurinko säteilee meillä yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Saksassa, jossa aurinkoenergialla katetaan jopa 5% koko maan sähköntuotannosta, joten tuo luulo on aivan väärä. Tehokkaimmin aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää maaliskuusta syyskuun loppuun asti.

 

 

Missä hyödyntää aurinkoenergiaa?

Aurinkoenergia sopii kotiin, mökille, yrityksiin, maatiloille, veneisiin, lähes minne vain. Sillä voidaan vaikka vain lämmittää käyttövesi tai hyödyntää lämpöenergiaa koko asunnon lämmittämiseen. Tällöin puhutaan aurinkokeräimestä, joka kerää auringon lämpöä ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Aurinkosähköjärjestelmiin kuuluvat aurinkopaneelit, jotka muuntavat auringon säteilyenergian sähköksi, jota voi hyödyntää joko suoraan verkkoon kytkettynä tai akustoon ladattuna. Verkkoon kytkettävä järjestelmä sopii yleisen sähköverkon alueella sijaitseviin kohteisiin, useimmiten omakotitaloihin ja yrityksiin. Tällöin hyödynnetään kohteen energianlähteenä ensin aurinkosähköä, ja jos se ei riitä tarpeeseen, otetaan loput yleisestä sähköverkosta.

Akustoihin lataavat järjestelmät sopivat mökeille, veneisiin, matkailuvaunuihin ja asuntoautoihin, sekä muihin kohteisiin, jotka eivät ole yleisen sähköverkon alueella. Tällöin auringon paistaessa kerätään sähköä akkuun, josta sitä hyödynnetään valaistukseen, lämmitykseen ja mihin halutaankaan illan ja yön aikana.

Lue lisää aurinkosähköjärjestelmistä täältä.

 

 

Säästä kuluissa ja saa jopa rahaa takaisin

Aurinkoenergian avulla voit säästää omasta sähkölaskustasi huomattavia summia, ja jos kytket oman järjestelmäsi yleiseen sähköverkkoon, voit jopa saada tuottamastasi sähköstä rahaa. Mikäli et käytä kaikkea sähköstä itse, sähköyhtiösi on velvollinen ostamaan ylijäävän sähkön sinulta. Teho-Posako tekee yhteistyötä Kuopion Energian kanssa, ja tarjoamme aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen –toimituksena ja autamme myös sopimuksen teon osalta.

Voit käydä katsomassa kuinka paljon Valoe​ 10,6 kW Aurinkovoimalamme tuottaa sähköä kulutukseemme.

Esimerkkinä Scanoffice Premium 12 paneelin aurinkosähköjärjestelmä, jolla pinta-ala on 20m2. Järjestelmän hinta asennettuna on vain 6690€, josta 1850€ on kotitalousvähennyskelpoista.

Lisätietoa aurinkosähköstä

Aurinkoenergian riittävyys Suomessa
Aurinkosähkö sopii yhtä hyvin kotiin kuin vapaa-ajan asuntoonkin

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva aurinkosähkön hyödyntämistapa!

Esko Airaksinen

Puh. (017) 369 6801, 0500 674 264
esko.airaksinen@tehoposako.fi