Lämpöpumpun huollolla lisäikää laitteellesi

Lämpöpumpun huoltaminen lisää laitteesi käyttöikää ja varmistaa sen hyötysuhteen pysymisen hyvänä. Osan toimenpiteistä pystyy tekemään itse, mutta varsinainen huolto pitää aina teettää ammattilaisella.

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun ylläpidossa on tärkeää muistaa itse pitää huoli sisäyksikön suodattimista sekä ulkoyksikön siisteydestä. Suodattimet pitäisi imuroida noin kerran kuukaudessa, eläintalouksissa ja pölyisissä ympäristöissä jopa useamminkin. Jotkin suodattimet voi myös pestä, oikea puhdistustapa kannattaa tarkistaa ohjekirjasta. Ulkoyksikön ympärillä olevat roskat poistetaan ja huolehditaan hyvä ilmankulku yksikön ympärillä. Talvella yksikkö ei saisi peittyä lumeen ja syksyllä lehdet pitää pyyhkiä pois laitteesta. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikölle ei kannata kuitenkaan itse rakentaa suojusta, koska usein laitteen ilmansaanti heikkenee sen johdosta. Lue tarkemmin ilmalämpöpumpun ulkoyksikön huoltamisesta.

Ammattilainen kannattaa kutsua tekemään huolto noin 1-3 vuoden välein. Tällöin ilmalämpöpumpusta tarkistetaan muunmuassa kylmäaineen taso, kondenssivesiputken toiminta, lämmitysteho sekä suoritetaan perusteellinen puhdistus.

Maalämpöpumpun huolto

Maalämpöpumpun huolto eroaa paljon ilmalämpöpumpun huollosta. Maalämpöpumpun huollon tekee aina ammattilainen, ja se kannattaa tehdä noin vuoden välein. Huollossa tarkastetaan muunmuassa lämpötila-anturit, kiertovesipumput, varolaitteet ja venttiilit, puhdistetaan suodattimet ja tehdään vuototestaus.

Jos tarvitset mille tahansa lämpöpumpullesi huoltoa, kutsu meidät paikalle!