Fiksut lämmitysjärjestelmät ovat myös ympäristöystävällisiä

Suurin osa omakotitalokannastamme on öljy- tai sähkölämmitteisiä. Öljyn ja sähkön markkinahinnan nousu sekä ympäristökysymykset ovat kuitenkin saaneet yhä useamman miettimään vaihtoehtoja näiden lämmitysmuotojen rinnalle.

Fossiilisten polttoaineiden käytön ympäristövaikutukset ovat selvät, ja ympäri maailmaa pyritään siirtymään kohti uusiutuvia energianlähteitä. Suoran sähkölämmityksen ympäristövaikutuksiin pystyy vaikuttamaan valitsemalla sähkösopimus, joka takaa että käytetty sähkö tuotetaan uusiutuvien energianlähteiden avulla, aurinko-, tuuli- tai vesivoimalla. Entistä ympäristöystävällisemmäksi suora sähkölämmitys saadaan vaikkapa ilmalämpöpumpun avulla, jonka hyötyteho on huomattavasti parempi kuin sähköpattereiden. Eli yksinkertaisesti: samalla sähkömäärällä enemmän lämpöä. Samalla kun sinä säästät lämmityskustannuksissasi ja nautit helposti sopivaksi säädettävästä sisälämpötilasta, kulutat sähköä vähemmän ja samalla säästät luontoa.

Jos sähkönkäytön lämmityksessä haluaa minimoida, hyvä ratkaisu tähän on maalämpöpumppu. Tällöin hyödynnetään maaperään tai vesistöön keräytynyttä aurinkoenergiaa, eli lämmönlähdettä joka on 100% uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä. Sähköä tarvitaan ainoastaan lämmön muuntamiseen kohteen lämmityksessä hyödynnettävään muotoon.

Nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät ovat kaikki huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin suora sähkö- ja öljylämmitys. Myös niiden käyttö- ja energiakustannukset ovat pienemmät. Kerromme mielellämme lisää ympäristöystävällisemmistä lämmitysratkaisuista sinunkin kotiisi, ota rohkeasti yhteyttä!